Nieuws
Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag plus zondag 10.00 tot 16.30 uur De toegang is gratis Tijdens de winterperiode sluiten wij om 15:30 uur Bij slecht weer kan de boerderij eerder dicht gaan.
Bankrekening: NL72 RABO 0161 7611 00
Regelmatig komen bij ons verzoeken binnen van scho- lieren of ze bij ons stage mogen lopen. Wij hebben geen stageplaat- sen!
Ontwerp en beheer: Ruud de Boer ©2015-2022
NOVEMBER 2021 Sofie groeit als kool en klimt tegen alles op om aandacht te trekken, daar is ze gek op. MAART 2022 Januari, februari en maart waren koude maanden. Te koud om de dieren naar buiten te laten gaan. Alleen de schapen gingen de gehele winter naar buiten. Zij begraasden de boomgaard.
Ook Sofie bleef binnen maar genoot van alle belangstelling en in de tussen- tijd blijft ze maar groeien. Het is weer zomertijd. Met ingang van woensdag 30 maart is de boerderij weer geopend van 10.00 tot 16.30 uur. Of het theehuis ook ‘s-middags open is hangt af van de beschikbaarheid van onze vrijwilligers. Als het heel slecht weer is, kan het zijn dat de boerderij eerder dicht gaat. In maart werden wij verrast door een vaste bezoeker van de kinderboerderij Jos Kuys. Jos komt regelmatig met zijn kleinkind op bezoek en verraste ons ditmaal met een zelfgemaakt schilderij van de boerderij. Het schilderij heeft een mooi plaatsje in het theehuis gekregen.
Jos is kunstschilder. Wilt u meer van zijn werk zien ga dan naar www.joskuys.com
APRIL 2022 Het weer in april was heel goed voor de boomgaard. De zon scheen geregeld De appelbomen en peren- bomen staan dan ook in volle bloei. Nu maar hopen dat de bijen de weg weten te vinden zodat we later dit jaar weer appels en peren kunnen plukken/ rapen. MEI/JUNI 2022 Kinderboerderij de Rekerhout draait geheel op donaties. De donateuractie is weer bezig. We hopen op vele donaties want de prijzen van voedsel zijn enorm gestegen. Heeft u geen donateursbrief ontvangen maar wilt u wel een donatie doen kijk dan op de pagina sponsors van deze website. In mei zijn alle geiten en schapen ingeënt tegen Q-koorts en maag-darmwormen. Voor de schapen werd het tijd om hun dikke wintervacht te verwijderen. Dit is in juni gebeurd. JULI 2022 De eerste week van juli is het gras op de grote weide gemaaid. Dit is belangeloos door loonbedrijf Peter de Maaijer uit Winkel in samenwerking met Oude Trekker en Motoren Vereniging ge- daan waarvoor onze hartelijke dank! Peter de Maaijer in actie 4 juli werd Sofie 1 jaar en is dus officieel geen big meer. Dat is haar ook aan te zien. sofie is heel tevreden op de kinder- boerderij.