Nieuws
Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag plus zondag 10.00 tot 15.30 uur De toegang is gratis Tijdens de winterperiode sluiten wij om 15:30 uur Bij slecht weer kan de boerderij eerder dicht gaan.
Bankrekening: NL72 RABO 0161 7611 00
Regelmatig komen bij ons verzoeken binnen van scho- lieren of ze bij ons stage mogen lopen. Wij hebben geen stageplaat- sen!
Ontwerp en beheer: Ruud de Boer ©2015-2022
APRIL 2022 Het weer in april was heel goed voor de boomgaard. De zon scheen geregeld De appelbomen en peren- bomen staan dan ook in volle bloei. Nu maar hopen dat de bijen de weg weten te vinden zodat we later dit jaar weer appels en peren kunnen plukken/ rapen. MEI/JUNI 2022 Kinderboerderij de Rekerhout draait geheel op donaties. De donateuractie is weer bezig. We hopen op vele donaties want de prijzen van voedsel zijn enorm gestegen. Heeft u geen donateursbrief ontvangen maar wilt u wel een donatie doen kijk dan op de pagina sponsors van deze website. In mei zijn alle geiten en schapen ingeënt tegen Q-koorts en maag-darmwormen. Voor de schapen werd het tijd om hun dikke wintervacht te verwijderen. Dit is in juni gebeurd. JULI 2022 De eerste week van juli is het gras op de grote weide gemaaid. Dit is belangeloos door loonbedrijf Peter de Maaijer uit Winkel in samenwerking met Oude Trekker en Motoren Vereniging gedaan waarvoor onze hartelijke dank! Peter de Maaijer in actie 4 juli werd Sofie 1 jaar en is dus officieel geen big meer. Dat is haar ook aan te zien. Sofie is heel tevreden op de kinderboerderij. AUGUSTUS 2022 Het is warm deze zomer en vooral droog! De geiten zoeken verkoeling in de pas geschilderde schuilhokken. De appelbomen in de boomgaard hebben het echter zwaar en deze 76-jarige appelboom heeft het niet overleeft. Ondanks een toch redelijk peil van het grondwater op de boomgaard. SEPTEMBER 2022 1 September zijn bij ons komen wonen Maartje en Saartje. Twee jonge melkgeiten die ons werden geschonken door zorg- boerderij de Klompenhoeve uit Egmond aan den Hoef en daar zijn wij heel blij mee! NOVEMBER 2022 Het is wintertijd en dus gaat de boerderij dicht om 15:30 uur. In de wintertijd is het theehuis ‘s-middags gesloten.