Nieuws
Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag plus zondag 10.00 tot 15.30 uur De toegang is gratis Tijdens de zomerperiode sluiten wij om 16:30 uur Bij slecht weer kan de boerderij eerder dicht gaan.
Bankrekening: NL72 RABO 0161 7611 00
Regelmatig komen bij ons verzoeken binnen van scho- lieren of ze bij ons stage mogen lopen. Wij hebben geen stageplaat- sen!
Ontwerp en beheer: Ruud de Boer ©2015-2023
MEI/JUNI 2022 Kinderboerderij de Rekerhout draait geheel op donaties. De donateuractie is weer bezig. We hopen op vele donaties want de prijzen van voedsel zijn enorm gestegen. Heeft u geen donateursbrief ontvangen maar wilt u wel een donatie doen kijk dan op de pagina sponsors van deze website. In mei zijn alle geiten en schapen ingeënt tegen Q-koorts en maag-darmwormen. Voor de schapen werd het tijd om hun dikke wintervacht te verwijderen. Dit is in juni gebeurd. JULI 2022 De eerste week van juli is het gras op de grote weide gemaaid. Dit is belangeloos door loonbedrijf Peter de Maaijer uit Winkel in samenwerking met Oude Trekker en Motoren Vereniging gedaan waarvoor onze hartelijke dank! Peter de Maaijer in actie 4 juli werd Sofie 1 jaar en is dus officieel geen big meer. Dat is haar ook aan te zien. Sofie is heel tevreden op de kinderboerderij. AUGUSTUS 2022 Het is warm deze zomer en vooral droog! De geiten zoeken verkoeling in de pas geschilderde schuilhokken. De appelbomen in de boomgaard hebben het echter zwaar en deze 76-jarige appelboom heeft het niet overleeft. Ondanks een toch redelijk peil van het grondwater op de boomgaard. SEPTEMBER 2022 1 September zijn bij ons komen wonen Maartje en Saartje. Twee jonge melkgeiten die ons werden ge- schonken door zorgboerderij de Klompenhoeve uit Egmond aan den Hoef en daar zijn wij heel blij mee! NOVEMBER/DECEMBER 2022 MAART/APRIL/MEI 2023 Vooralsnog blijven de openingstijden van de boerderij op dinsdag t/m vrijdag plus zondag van 10.00 tot 15.30 uur. Het theehuis is alleen ‘s-ochtends open tot 13.00 uur