Nieuws
Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag plus zondag 10.00 tot 15.30 uur De toegang is gratis Bij slecht weer kan de boerderij eerder dicht gaan.
Bankrekening: NL72 RABO 0161 7611 00
Regelmatig komen bij ons verzoeken binnen van scholieren of ze bij ons stage mogen lopen. Wij hebben geen stageplaatsen!
Ontwerp en beheer: Ruud de Boer ©2015-2024
APRIL/MEI 2024 We zijn weer open. En in de tweede week van het jaar werden we getrakteerd op een wit winterkleed wat natuurlijk wel weer leuke plaatjes oplevert. De dagelijkse gang van zaken op de boerderij wordt gerund door een team van vrijwilligers. Jarenlang hebben wij kunnen bouwen op een vaste groep van vrijwilligers. Nu beginnen er echter mensen af te vallen en zijn wij dus naarstig op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Lijkt het u wat om een aantal uren per week in de natuur te werken, dieren te verzorgen of onderhoud te plegen, kom dan eens langs om te kijken of werken op de boerderij iets voor u is. Bovendien zijn wij op zoek naar twee nieuwe bestuursleden waar- van één penningmeester. Leerlingen van CSG Jan Arentsz hebben een ballon opgelaten met daaraan bevestigd een radiosonde zodat de leerlingen de ballon kunnen volgen. Echter door wat stevige windstoten kwam de ballon bij ons  tussen de bomen terecht. Met vereende kracht hebben wij de ballon weten te bevrijden en elders werd de ballon weer opgelaten in de hoop richting Berlijn. Voor de rieten daken was dit echter niet bevordelijk, zij zijn oud en beginnen te lekken ondanks enkele noodreparaties. Vernieuwing van de rieten daken op zowel de boerderij als het theehuis is begroot op ca. € 20.000.  De Rabobank heeft ons reeds gesteund met een gift van € 5.000 waar wij reuze blij mee zijn. Wie helpt ons nog meer?
Noodreparaties aan het dak van het theehuis
De eendenvijver is mede ivm rattenbestrijding ver- dwenen. Hiervoor komt in de plaats een insecten- vriendelijke tuin. Het door de leerlingen van het Jan Arentsz gebouwde insec- tenhotel heeft hier ook een plek. Het weer begint beter te worden dus de dieren gaan weer regelmatig naar buiten. Ze genioeten daar weer volop van. De appelbomen en de perenbomen op de boomgaard staan weer in bloei. We hopen op een goede bestuiving door de bijen zodat we later dit jaar weer appels en peren kunnen plukken. JUNI 2024 De grote weide is gemaaid, de schapen en geiten zijn ingeént tegen darminfecties, q-koorts en blauwtong. Ook zijn de schapen geschoren. De dieren mogen dus weer op de grote weide. Momenteel moeten zij nog wennen aan elkaar en aan de grote weide. Binnenkort zal de grote weide weer toegankelijk zijn voor bezoekers van de kinderboerderij.